in

Zupa czosnkowa jest 100 razy silniejsza od antybiotyków!

Niesamowita zupa czosnkowa

Lecznicza zupa czosnkowa zamiast antybiotyku

Przeziębienie lub grypa mogą złapać nas o każdej porze roku, nawet latem. Przeważnie zaczynamy leczenie już w trakcie choroby, bierzemy antybiotyki. Jednak lekarstwa wcale nie muszą pochodzić z apteki! W naturze występuje wiele produktów, które posiadają działanie zbliżone do antybiotyków.

Czosnek jest jednym z najsilniejszych naturalnych antybiotyków, jest też łatwo dostępny, a potrawy z czosnkiem smakują wyśmienicie.

Jedz czosnek codziennie, dodawaj go do potraw, sałatek a zapomnisz czym jest przeziębienie!

Antybiotyki tracą swoje właściwości w walce z bakteriami, antybiotykooporność to popularne zjawisko. Bakterie zaczęły uodparniać się na działanie klasycznych antybiotyków, stało się tak za sprawą nadużywania antybiotyków. Pacjenci z błędną diagnozą, lub często bez diagnozy otrzymują receptę z antybiotykami, chociaż zwykle branie antybiotyków nie jest to konieczne a nawet szkodliwe.

Pacjenci z infekcjami wirusowymi często dostają antybiotyki!

Naukowcy z Uniwersytety w Waszyngtonie udowodnili, że czosnek jest sto razy silniejszy w walce z bakteriami niż popularne antybiotyki: erytromycyna czy ciprofloksacyna.

Kiedy zauważysz pierwsze objawy przeziębienia spróbuj aromatycznej zupy czosnkowej, dolegliwości powinny ustąpić. Czosnek jest również pomocny w walce z bakteriami wywołującymi zatrucia pokarmowe!

czosnkowa zupa

Uzdrawiająca zupa czosnkowa

Informacje na temat niesamowitych właściwości zupy czosnkowej sięgają czasów sprzed I wojny światowej. Składniki dodawane do zupy na przełomie ostatnich lat były modyfikowane, jednak niezmiennie głównym składnikiem jest czosnek.

Zupa czosnkowa uratowała życie wielu Polakom znajdującym się w trudnych warunkach na Syberii.

Składniki:

  • 2 litry rosołu
  • 40-50 ząbków pieczonego czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oleju nierafinowanego np rzepakowy lub innego tłuszczu
  • 2 duże czerwone cebule
  • 1 łyżka posiekanej macierzanki piaskowej
  • Świeże zioła (pietruszka, tymianek, liść laurowy) – pęczek
  • Pieprz
  • Czerstwy chleb – 3 filiżanki (kostka)
  • Kwaśna śmietana – 1 szklanka

Sposób przygotowania:

Przygotuj 2 liry rosołu (może być z kurczaka lub na warzywach). Obierz czosnek (około 50 ząbków), włóż do żaroodpornego naczynia, polej olejem lub oliwą z oliwek i piecz przez 90 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.  Pieczony czosnek jest o wiele bardziej łagodniejszy dla naszej wątroby. Cebulę pokrojoną w kostkę należy zeszklić na patelni, i dodać razem z pieczonym czosnkiem do rosołu. Dopraw solą, pieprzem oraz ziołami. Możesz również zetrzeć kawałek korzenia chrzanu (jedna łyżka). Całość należy zagotować i dokładnie wymieszać.

Nasze mamy i babcie wiedzą od dawna – czosnek jest silnym środkiem, który można stosować profilaktycznie w celu wzmocnienia odporności oraz podczas choroby, aby szybko wrócić do zdrowia.

Źródło: sekrety-zdrowia.org

loading...

Zostaw komentarz

cukrzyca

Naturalny środek zaradczy normalizujący poziom cukru we krwi

siwienie

Zapomnisz o farbowaniu włosów dzięki tej naturalnej metodzie